“Bilişim Sektörü” adına gerçekleştirilecek tüm projelerin geleceğe yapılacak en değerli yatırım olduğu öngörüsüyle sektördeki çalışmalara katkı koyacak bir süreci İZFAŞ – İzmir Fuarı, Türkiye Bilişim Derneği ve İzmir Büyükşehir Belediyesi, 2010 yılında  İzmir’de başlattı. 2011 yılında da yine İzmir’de, bilişim ve hukuk  sektörlerinin önde gelen kurum ve kuruluşlarıyla yapılacak olan çalışmalar yenilikçi ve öncü bir süreci devam ettirecektir.

Bu kapsamda, İZFAŞ, TBD, İBB ortaklığı ve sponsorlarımız ile destekleyen resmi kurumlarımızın katkılarıyla 2010 ve 2011 yılında gerçekleşen organizasyonda elde edilen başarı ve tecrübe, 2013 yılında yapılacak olan Uluslararası Bilişim Hukuku Kurultayı için yapılacak çalışmalara hız kazandırdı.

2013 yılında, İZFAŞ, Türkiye Bilişim Derneği ve İzmir Büyükşehir Belediyesi, ULUSLARARASI BİLİŞİM HUKUKU KURULTAYI’nı üçüncü kez İzmir’de düzenleme kararını vermiştir.

Dünya ile ortak değerlerimizin tanıtılması ve paylaşılmasını sağlamak, kentimiz ve ülkemiz bilişim sektöründeki gelişmeleri ön planda tutarak Bilişim Hukuku alanında yeni yaklaşımlar kazanmak adına kurultay’a tüm ilgilileri bekleriz.